Čistota a zdravie

Spoločnosť AQUASPARK, s.r.o. definujú 2 slová v logu “ČISTOTA A ZDRAVIE”. Nie je to reklamný slogan. Je to ŽIVOTNÁ FILOZOFIA.

Čítať ďalej...
Modul riadenia automatickej hlavy AQUASTAR MP6

Zariadenie je plne automatické a ovláda obe hlavy AQUASTAR nezávisle. Výška hladiny v prepieracej nádrži je neustále kontrolovaná, takže nemôže prísť k procesu prepierania pri nedostatočnej hladine vody v nádrži.

Čítať ďalej...
Modul na dávkovanie Floc+C / Algicid pomocou WiFi

Zariadenie môžeme ovládať v mobilnej aplikácií pomocou WiFi v prednastavených časoch počas dňa a týždňa.

Čítať ďalej...
Modul merania salinity bazénovej vody

Modul merania salinity bazénovej vody AQUA EC Condition od spoločnosti AQUASPARK, s.r.o. je prioritne určený na meranie koncentrácie soli v bazéne.

Čítať ďalej...
Wellness bazén v penzióne na Muráni

Návrh technológie bol na mieru pre náročného zákazníka. Po takmer 2 rokoch môžeme konštatovať veľkú spokojnosť s týmto dielom, nakoľko všetko funguje bez problémov.

Čítať ďalej...
SAUNA. Viete správne oddychovať?

Krátke zastavenie sa, uvedomenie si prítomného okamihu, uvoľnenie pre telo a myseľ, hlboké dýchanie....

Čítať ďalej...
Tepelné čerpadlá Vaillant s dotáciou

Tepelné čerpadlá sú alternatívne zariadenia pre výrobu tepelnej energie v porovnaní s jej klasickou výrobou pomocou spaľovania fosílnych palív. Princíp ich funkcie je založený na termodynamickom  obehu strojného chladiaceho zariadenia.

Čítať ďalej...
Sauna pre Vaše zdravie

Saunovanie je určite veľmi príjemný spôsob relaxácie, ale čo je podstatnejšie má priaznivý vplyv na naše zdravie. Zlepšuje našu imunitu, má veľmi dobré preventívne účinky proti alergiám a infekciám horných dýchacích ciest.

Čítať ďalej...
Vysokoúčinná dezinfekcia KYROL TC

Oxid chloričitý už desaťročia poznáme ako účinný dezinfekčný prostriedok. Vyrába sa reakciou medzi chloritanom sodným a peroxodisíranom sodným. Táto reakcia prebieha extrémne pomaly (niekoľko dní). Nemecká spoločnosť KyroChem vyvinula metódu, ktorá skracuje reakčný čas medzi dvoma reaktantmi na niekoľko hodín.

Čítať ďalej...
Kvalitný servis automatov ASEKO s diagnostikou do 48h!

So spoločnosťou ASEKO spolupracujem asi od roku 2011. Za ten čas som mal možnosť dokonale spoznať všetky ich automaty, testovať ich v teréne a dávať spätnú väzbu výrobcovi priamo od zákazníka.

Čítať ďalej...
Celoročná vírivá vaňa v exteriéri

Nemám medicínske vzdelanie, nie som odborník na výživu, nezaoberám sa výskumom, preto nebudem prepisovať informácie ľudí, ktorí v tomto odbore zozbierali a popísali množstvo faktov a skutočností. 

Čítať ďalej...
Blahodárne účinky MŔTVEHO MORA v bazéne, vírivke 🙂

Mŕtve more leží v údolí, ktoré pokrýva viac ako tisíc kilometrov;  začína na špičke Sinajského polostrova a šíri sa na sever k Turecku. Nadmorská výška tohto jazera bola do konca roka považovaná za  najnižšiu na svete (413 metrov pod morom).

Čítať ďalej...
Ručné dávkovanie alebo chemický dávkovač s dohľadom?

Rýchla doba prináša automatizáciu do našich domácností. Bazén = zábava, šport, relax, ZDRAVIE! Časy, kedy bazény boli výsadou ľudí, žijúcich v luxusných vilách, rezidenciách, navštevujúcich drahé hotely, je dnes už minulosťou. Dnes už každý, kto vlastní pôdu, domček, záhradu, automaticky rozmýšľa o vlastnom bazéne.

Čítať ďalej...
Čistota a zdravie, kvalitná FILTRÁCIA, základné pojmy

Neodmysliteľná časť technológie, úlohou ktorej je zbaviť bazénovú vodu všetkých nečistôt a využiť prechod vody potrubím na chemickú úpravu vody, meranie chemického stavu vody, ohrievanie ai.

Čítať ďalej...
Priezračne čistá, zdravá voda = kvalitná FILTRÁCIA

Tajomstvo krištáľovo čistej vody spočíva jednoznačne v kvalitnej FILTRÁCII. Správne navrhnutá filtrácia bazéna vo veľkej miere zabezpečuje bezproblémovú a zdravotne nezávadnú prevádzku bazéna.

Čítať ďalej...
Piesok vs. Médium s aktivovaným filtrom AFM

Najbežnejším mechanickým filtračným médiom je kremičitý piesok. Jeho kvalita sa líši v závislosti od krajiny a miesta uloženia. Filtre s pieskom s pomalým lôžkom typicky pracujú pri rýchlosti toku vody 0,1m/h a používajú hrubý stupeň piesku a štrku.

Čítať ďalej...
Patentovaná technológia ClearPro pre filtre

Tradičné pieskové filtre dokážu odstrániť iba častice v rozsahu 50 - 100 mikrónov, ale technológia ClearPro odstraňuje častice až päťkrát menšie, hlboko pod úrovňou toho, čo dokáže vaše oko zistiť. 

Čítať ďalej...
Modul zvyšovania salinity pre Váš bazén

MODUL ZVYŠOVANIA SALINITY vznikol z požiadavky zákazníkov, ktorí chcú mať v bazéne vyššiu koncentráciu soli, ako umožňujú štandardné automaty na úpravu vody (salinátory). Bežná slanosť vody sa pohybuje v rozmedzí koncentrácie 2-6kg /1000l vody.

Čítať ďalej...
Ako si vybrať realizačnú spoločnosť na výstavbu bazéna

Púšťame sa do „boja“, ale už ma naozaj nebaví pozerať na to, ako ideme ako ovce, nechávame sebou manipulovať, odborníci vymierajú a odbornú prácu robia ľudia, ktorí si niečo načítajú a pasujú sa za odborníkov, avšak bez následnej zodpovednosti za škody, ktoré svojou „prácou“ napáchajú.

Čítať ďalej...
Termostat THERM S5 – solárne vykurovanie

Termostat THERM 5 ++ na vykurovanie bazéna sa v praxi rýchlo osvedčil a u zákazníkov opäť vznikla nová požiadavka, vykurovanie bazéna solárnou energiou. Preto bolo potrebné rozšíriť termostat o meranie ďalším čidlom teploty, teda zabezpečiť okrem merania teploty bazénovej vody aj meranie teploty média vykurovacej tekutiny na streche.

Čítať ďalej...
Digitálny termostat THERM 5++, presnosť merania +/- 0,1 °C!

Vývoj nových zariadení, na chemickú úpravu vody v bazéne či vírivke po ukončení prvého prototypu pH metra na meranie pH vody, sa na čas zastavil, nakoľko zameranie spoločnosti mi to z časového vyťaženia neumožňovalo. Napriek tomu v teréne u zákazníkov vznikali stále nové potreby spojené s filtráciou, vykurovaním, slanou úpravou vody ap.

Čítať ďalej...
Salinátor ESALT AUTO 5 – More u Vás doma

More u Vás doma Slaná úprava vody je dnes jedným z najpopulárnejších spôsobov riešenia chemickej úpravy vody v bazénoch. A má to svoje opodstatnenie. Bazény so slanou morskou vodou môžeme pokojne nazvať aj bazénmi s najnižšími nákladmi na bazénovú chémiu.

Čítať ďalej...
Môj prvý prototyp – pH meter s meraním teploty

všetko sa to začalo zbieraním informácií od ľudí, pre ktorých som navrhoval certifikované elektrické rozvodné skrine v r. 2005-2010. V teréne som stále viac zisťoval, ako ťažké je udržať „čisté“ zdravotne nezávadné bazény a koľko problémov úprava vody v bazéne ľuďom prináša.

Čítať ďalej...
Špeciálna úprava technológie pre kúpanie malých detí

Začiatkom roka 2014 nás oslovil, na základe referencie nášho zákazníka, človek, ktorý prevádzkoval v Trnave  kúpanie malých detí od 6 mesiacov po predškolský vek.  Najväčší dôraz pri verejných prevádzkach s celodenným kúpaním veľkého počtu ľudí je (mal by byť) vždy kladený na hygienu (Vyhláška č. 308 /2012 Z.z. Požiadavky na kvalitu vody...

Čítať ďalej...
Hladinový automat HAUT 4, presné sledovanie výšky hladiny

Sledovanie výšky hladiny vody v bazéne (vo vyrovnávacej nádrži) je veľmi dôležitou, nie však dnes bežne používanou súčasťou komfortu bazéna, žiaľ. Obzvlášť u prelivového bazéna potrebujeme sledovať výšku hladiny vody vo vyrovnávacej nádrži (bazéne) nevyhnutnosťou, a to z jednoduchého dôvodu.

Čítať ďalej...